Selektor Grčke na pres konferenciji
3

FOTO / Santos: Poštujemo BiH, ali se ne bojimo

Klix.ba
Na stadionu Bilino Polje večeras je održana pres konferencija reprezentacije Grčke gdje se prisutnima obratio selektor Grčke Fernando Santos.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Santos je u uvodom djelu dao svoje mišljenje o sutrašnjih 90 minuta koje će odigrati njegovi izabranici protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine na Bilinom Polju te je izjavio:

"Sigurno je da očekujem jednu tešku utakmicu između dvije veoma dobre ekipe i ta utakmica je jako važna. Ne možemo reći da će odlučiti ko će ići dalje, ali sigurno ko pobijedi bit će bliže prvom mjestu i odlasku na Svjetsko prvenstvo u Brazilu", kazao je Santos.

Selektor Grčke je dodao da obje ekipe imaju razlike u igri, ali da će svaki dati svoj maksimum kako bi došao do pobjede te da je čitava grupa neizvjesna. O neriješenom rezultatu Santos i ne razmišlja.

"Naš tim bez obzira s kim igra, uvijek igra na pobjedu, a sad šta će biti sutra, ko zna...", izjavio je Santos.

Na pitanje novinara da li će mijenjati taktiku ukoliko se oporavi reprezentativac BiH Miralem Pjanić, Santos je istakao kako u svojoj karijeri nikada do sada nije mijenjao igru zbog jednog igrača, pa neće ni sada.

"Pjanić nije igrao ni u prvoj utakmici, ali BiH ima jako kvalitetnih igrača i svaki može da ga zamjeni. Istina, svaki igrač ima svoju prednost, ali to neće biti neka velika razlika. Stil igre nikada nisam mijenjao, pa tako da i ako bude igrao Pjanić, ostajemo sa istom taktikom koju igramo preko 30 godina"

Fernando Santos, selektor reprezentacije Grčke
Fernando Santos, selektor reprezentacije Grčke
Na pitanje da li ima neko od igrača BiH ko predstavlja ozbiljniju opasnost za odbranu Grčke, selektor je odgovorio:

"Mislite da li se bojimo? Poštujemo Bosnu i Hercegovinu, ima super igrače, ali mi se nikoga ne bojimo", odgovorio je selektor Grčke Fernando Santos.