|

Santini želi biti selektor Zmajeva: BiH može na Euro, o navijačima priča cijela Evropa

Santini želi biti selektor Zmajeva: BiH može na Euro, o navijačima priča cijela Evropa
109
Piše: D. B.
3.12.2014. u 13:35
97
komentara
109

dijeljenja
Santini želi biti selektor Zmajeva: BiH može na Euro, o navijačima priča cijela Evropa Jacques Santini
Francuski nogometni stručnjak Jacques Santini je prije dva dana aplicirao za funkciju selektora nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine. Osvajač francuske lige i kupa sa Lyonom te Kupa konfederacija sa francuskom reprezentacijom ekskluzivno je za Klix.ba otkrio motive svoje kandidature.
"Istina je da su me moji zastupnici kandidovali u Nogometnom savezu BiH i istina je da sam zainteresovan za tu funkciju. Iako u ovom trenutku, kao i prethodnih godina, imam ponude iz Francuske, Turske i istočnih zemalja, zanimljiva mi je reprezentacija Bosne i Hercegovine, jer sam je pratio i znam da uprkos lošem početku u kvalifikacijama može naći svoje mjesto na Euru 2016", rekao je Jacques Santini.

On tvrdi da, ukoliko postane selektor, može 'izvući' Zmajeve iz nezavidne situacije i odvesti ih na EP u Francusku.

"Da nisam uvjeren u uspjeh, ne bih se ni kandidovao. Također, da ne znam da Bosna i Hercegovina u svojim redovima ima izuzetne profesionalce koji su spremni poštovati trenera i zajedničkim radom napraviti rezultat, također se ne bih kandidovao. Nisu zanemarivi ni vaši navijači, o kojima priča cijela Evropa", kazao je bivši francuski selektor.

Santini je ostvario kontakt sa NSBiH i prema njegovim riječima je u užoj konkurenciji za funkciju selektora. On bi već u ponedjeljak mogao doći u Sarajevo.

"Moji zastupnici su dobili nezvaničnu informaciju iz NSBiH da imam najbolju biografiju i najveći selektorski i trenerski uspjeh među preostalim kandidatima i da sam u užoj konkurenciji za izbor. Za sada me još uvijek niko nije zvanično kontaktirao, ali sam spreman doći već u ponedjeljak u Sarajevo i razgovarati sa predstavnicima Nogometnog saveza BiH. Možemo se naći i kod mene u Lyonu, meni je svejedno, ali je važno da otvoreno jedni drugima ponudimo svoje uslove rada", izjavio je Santini.

Francuski stručnjak tvrdi da zna kakva ekonomska situacija vlada u našoj zemlji i uprkos tome smatra da je dogovor između njega i NSBiH moguć.

"Svjestan sam da BiH nema novca koliko imaju arapske ili neke azijske zemlje koje me kontaktiraju, ali opet kažem, važno je da sjednem sa ljudima iz NSBiH i otvoreno popričam o uslovima, kao i da čujem šta oni imaju reći", završio je Santini.

Ime novog selektora reprezentacije BiH bit će poznato 11. decembra.
Prijavi grešku


Komentari (97)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...