Nogomet
8

Sanel Jahić: Utakmica protiv Belgije bila mi je najvažnija u karijeri

Piše: A. M.
Sanel Jahić na treningu St. Johnstonea
Sanel Jahić na treningu St. Johnstonea
Miroslav Ćiro Blažević pred ključne mečeve na putu za baraž pred Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi u reprezentaciju je vratio Sanela Jahića. Tadašnji fudbaler AEK-a iz Atine pomalo neočekivano se našao u startnih 11 na utakmici protiv Belgije, a petnaest minuta prije kraja postigao je pogodak koji je meč odveo u željenom smjeru.

"Bila je to važna utakmica jer je na neki način bila prekretnica, odnosno odlučujuća na našem putu do baraža. U mojoj karijeri to je jedna od najvažnijih, ako ne i najvažnija utakmica. Po prvi put sam na njoj zaigrao od prvog minuta i uz to još postigao gol. Iskreno, pred utakmicu nisam mogao ni sanjati da ću biti strijelac”, kaže Jahić za Klix.ba.

“Taj rezultat je odjeknuo u fudbalskoj Evropi jer je rijetko ko u to vrijeme vjerovao da možemo postići četiri gola jednoj Belgiji na njihovom stadionu,” dodao je Sanel.

Večeras će Belgija koja je danas dosta jača u odnosu na 2009. godinu gostovati na Bilinom Polju u Zenici.

"Belgija je po meni u ovom trenutku među tri najkvalitetnije reprezentacije u Evropi. Za mene bi i bod bio uspjeh. Mislim da će Belgija gotovo sigurno biti prva u našoj grupi. Osim njih i nas tu su neugodni Izrael, ali i Vels koji je u petak dokazao da nije loš. Mi večeras moramo postići gol, jer sumnjam da Belgija sa ovakvim igračima u napadu može igrati 90 minuta, a da ne postigne makar jedan gol", zaključio je Jahić.