Nogomet
102

Vjerni navijači dočekali Zmajeve na povratku iz Velsa

Klix.ba/Anadolija
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine sletjeli su danas oko 14 sati na Međunarodni aerodrom Sarajevo i zaputili se u Trening centar u Zenicu, gdje će se pripremati za sljedeći susret.

Na aerodromu ih dočekala grupa vjernih navijača čestitajući im na pokazanom u sinoćnjoj utakmici te tražeći autograme.

Naša izabrana selekcija suprotstavila se sinoć reprezentaciji Velsa u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016., a ovaj susret je završen bez golova.

Ipak, selektor Safet Sušić nije bio nezadovoljan, već je nakon meče sugerisao da je ovo vrijedan bod protiv reprezentacije na čijem golu je bio odličan čuvar mreže.

"Igrači su sa velikom željom ušli u utakmicu da osvoje tri boda i mislim da su sve pokušali sa svoje strane. Igralo se dobro, trčalo se 90 minuta, stvarali smo šanse, imali smo više šanse nego oni", kazao je Sušić. "Kada bismo svakom našem direktnom konkurentu uzeli po bod i pobijedili ih kod kuće, ne bi bilo problema".

O Belgijancima je rekao da su nam najveći konkurent za to prvo mjesto, te vjerovatno i najjača ekipa u ovom trenutku.

Kapiten našeg tima Edin Džeko smatra da je Belgija favorit grupe B.

"Igramo kući i mislim da trebamo sve napraviti, prije svega, da ne izgubimo utakmicu, a onda zašto da ne pokušati pobijediti", poručio je Džeko.

Komentarišući sinoćnji meč rekao je da smo imali dobre šanse i da ne treba biti nezadovoljan.

"Bod je dobar, iako mislim da smo zaslužili više. Treba potvrditi sada sa Belgijom i onda će tek i ovaj bod imati veću težinu. Mislim da bi i oni bili zadovoljni bodom mada će sigurno doći da pobijede", kazao je Džeko.

BiH se nalazi na petom mjestu grupe B sa jednim bodom.

Zmajevi sljedeću utakmicu igraju protiv Belgije 13. oktobra u 20:45 sati na Bilinom Polju u Zenici.