Milioni na računu
19

Sanchez sjedeći na klupi Manchester Uniteda zaradio najviše od svih rezervi u Premiershipu

Klix.ba
Alexis Sanchez (Foto: EPA-EFE)
Alexis Sanchez (Foto: EPA-EFE)
Čileanski nogometaš Alexis Sanchez jedan je od najplaćenijih igrača u svijetu nogometa. On se nije naigrao ove sezone, ali je ipak zaradio mnogo novca, najviše od svih koji "griju" klupu.

Dovođenje Sancheza se činilo kao sjajan posao za Manchester United kada su ga Crveni vragovi uzeli od Arsenala i Topnicima poslali Henrikha Mkhitaryana. Čileanac je dobio bogat ugovor koji je u to vrijeme, s obzirom na njegovu formu, bio veći od 50 miliona funti.

No, Sanchezov transfer je bio poprilična katastrofa za obje strane, a čileanski nogometaš je imao problema s povredama i lošom formom, zbog čega nije mogao pokazati sve svoje kvalitete.

Zbog toga će klub s Old Trafforda vjerovatno pokušati prodati napadača tokom ljeta, a s obzirom na to da ima 30 godina i da sedmično zarađuje 500.000 funti, kandidati će se teško pronaći.

Također, Sanchez je zaradio više od bilo kojeg drugog nogometaša u Premiershipu ove sezone i to sjedeći na klupi. Čileanac je na račun primio 4.881.014 funti, na klupi je proveo 917 minuta, a svake minute je zaradio 5.323 funte.

Liverpoolov Daniel Sturridge je sjedeći na klupi zaradio 4.648.207 funti, ali je i mnogo više vremena proveo na njoj, ukupno 2.353 minute.

Dvojac iz Manchester Cityja Riyad Mahrez i Nicolas Otamendi su među četvoricom igrača s klupe s najvećim zaradama te su inkasirali 4.411.053, odnosno 3.776.832 funte.