Nogomet
0

FOTO+VIDEO / Sanchez i Messi potopili Bayer, Lyon bolji od APOEL-a

Piše: Dalibor Bošnjak
(Foto: AFP)
Večeras su odigrana dva susreta osmine finala Lige prvaka. Bayer Leverkusen je na svom terenu dočekao Barcelonu, a APOEL je bio gost Lyonu. Katalonci su upisali pobjedu protiv Apotekara i u dobroj atmosferi čekaju revanš, a Lyon je minimalnim rezultatom savladao ekipu APOEL-a.

Bayer Leverkusen - Barcelona 1:3

Barcelona je u prvom poluvremenu utakmice sa Leverkusenom imala nešto više od igre. Prvu priliku je imao Adriano u 25. minuti, ali nije bilo precizan. Više sreće nije imao ni Lionel Messi u 38. minuti utakmice. No, samo tri minute nakon toga, Barca je došla u vodstvo. Messi je asistirao Alexisu Sanchezu koji je pogodio mrežu domaćih. To je bio rezultat prvog dijela susreta.


szólj hozzá: Leverkusen 0 - 1 Barcelona

U nastavku je Leverkusen brzo stigao do izjednačenja. Michael Kadlec je udarcem glavom postigao gol u 52. minuti, a asistirao mu je Vedran Ćorluka. Na drugoj strani je zaprijetio Daniel Alves, ali bez uspjeha.


szólj hozzá: Leverkusen 1 - 1 Barcelona

No, Barci je trebalo samo tri minute da se oporavi od šoka i dođe u novo vodstvo. U 55. minuti je drugi put na ovom susretu pogodio Sanchez. Asistenciju je upisao Cesc Fabregas. Bivši igrač Arsenala je i nešto kasnije imao priliku i da se upiše na listu strijelaca, ali je bio neprecizan. Odličnu priliku za novo izjednačenje je propustio Gonzalo Castro u 64. minuti. Lopta je pogodila stativu.


szólj hozzá: Leverkusen 1 - 2 Barcelona

Igrači Barcelone su do kraja susreta napravili nekoliko izglednih prilika od kojih su najizglednije imali Messi i Sanchez. Messi je jednu od njih uspio iskoristiti u 88. minuti, kada mu je asistirao Alves. Katalonci se kući vraćaju s pobjedom koja će vjerovatno biti dovoljna za miran revanš na Camp Nou stadionu i plasman u četvrtfinale Lige prvaka.


szólj hozzá: Leverkusen 1 - 3 Barcelona

Lyon - APOEL 1:0

Lyon je u prvom dijelu susreta dominirao nad svojim protivnikom i stvarao prilike. Najopasniji u redovima domaćih je bio Ederson, koji je golmanu APOEL-a Chiotisu zaprijetio u nekoliko navrata, no gola nije bilo. Na odmor se otišlo pri rezultatu 0:0.

Upornost Lyonovih igrača se isplatila u 58. minuti kada je pogodio Alexandre Lacazette, a asistent je bio Cris. U nastavku utakmice najveća opasnost za golmana APOEL-a je bio Lyonov Yoann Gourcuff, ali golova nije bilo. Lyon je ovom pobjedom napravio minimalnu prednost pred revanš na Kipru. Francuzima definitivno neće biti lako jer je APOEL pokazao da posjeduje respektabilan kvalitet.