Podbacili i razočarali
2

Sampaoli prvi put o SP-u: Messi je mnogo patio, nevjerovatno je predan reprezentaciji

Klix.ba
Jorge Sampaoli (Foto: EPA-EFE)
Jorge Sampaoli (Foto: EPA-EFE)
Bivši selektor Argentine Jorge Sampaoli u opširnom intervjuu za špansku Marcu prvi put je pričao o reprezentaciji nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji, Lionelu Messiju i mogućnostima Gaučosa u budućnosti.

Sampaoli je rekao da je treniranje Lionela Messija bilo nevjerovatno iskustvo te je istakao da je ovaj nogometaš Barcelone igrač koji je najviše patio zbog loših rezultata reprezentacije Argentine.

"Bilo je nevjerovatno iskustvo trenirati Lionela Messija. Kada sam vidio koliko je predan treninzima i koliko je motivisan, dosta sam se iznenadio. Messi mnogo pati kada gubi i nevjerovatno je predan svojoj reprezentaciji. Niko nije patio za reprezentacijom i dešavanjima u ekipi kao Messi", kazao je Sampaoli.

On je također rekao da je pokušao udovoljiti svakom Messijevom zahtjevu što se tiče igrača u ekipi, a istakao je da Argentina može biti prvak svijeta 2022. godine, ukoliko budu imali pravu organizaciju.

"Imati najboljeg na svijetu u ekipi vaš tim primorava na najveća moguća očekivanja, a pored njega, ostatak ekipe mora biti na nivou. Samo Messi zna šta mu treba u ekipi, a šta ne i te odluke morate da poštujete. Mislim da Argentina može biti prvak svijeta 2022. godine, ali to je proces. Za sljedeće Svjetsko prvenstvo ili Kopa Ameriku potrebna je organizacija i neograničeno povjerenje. Sve zahtijeva proces koji se bez obzira na rezultat na smije prekinuti", završio je ovaj bivši trener Gaučosa.

Podsjećamo, Argentina je teškom mukom prošla grupnu fazu na Svjetskom prvenstvu, a u osmini finala poraženi su od, kasnije će se ispostaviti, prvaka svijeta reprezentacije Francuske.