Nogomet
13

Samo pet igrača FKS iz utakmice protiv Hiberniansa igra protiv Libertasa

Piše: Edin Isanović
Asmir Suljić na utakmici protiv Hiberniansa (Foto: Klix.ba)
Asmir Suljić na utakmici protiv Hiberniansa (Foto: Klix.ba)
Pet igrača FK Sarajevo koji su nosili dres tima sa Koševa na utakmici protiv Hiberniansa (Malta), u prvom kolu kvalifikacija prošlosezonske Evropske lige, igrat će protiv Libertasa iz San Marina.

Okršaj protiv Maltežana Sarajevo je počelo u sljedećem sastavu: Adilović, Torlak, Tatomirović, Čomor, Tadejević, Sesar, Husejinović, Gujić, Zlatković, Suljić (postigao jedan gol) i Haskić. Trener je bio Dragan Jović. Kasnije su sa klupe ušli Šunjevarić, Hadžić (postigao dva pogotka) i Karamatić (jednom matirao suparničkog golmana).

Iz te ekipe za Sarajevo danas igraju Ivan Tatomirović, Mario Tedejević, Asmir Suljić, Radan Šunjevarić i Amer Dupovac. Na klupi je tada sjedio i mladi Faris Handžić, koji sutra vjerovatno neće zauzeti mjesto na klupi za rezerve.

Sarajevo će sutra najvjerovatnije zaigrati u sastavu: Bandović, Dupovac, Tatomirović, Radulović, Tadajević, Džakmić, Haurdić, Suljić, Cimirot, Todorović i Melunović. Tim će sa klupe predvoditi Husref Musemić.

U prvom dvoboju prošle sezone na Koševu bh. predstavnik je slavio protiv Maltežana rezultat 5:2. Ta utakmica odigrana je 5. jula 2012. U uzvratu je bilo 4:4.