Završava se sezona
52

Samo jedna dilema u posljednjem kolu Premiershipa: Manchester City ili Liverpool

Piše: N. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Sve utakmice posljednjog 38. kola Premiershipa igraju se danas u isto vrijeme od 16:00 sati, a jedina preostala dilema je ko će biti prvak - Manchester City ili Liverpool.

City je aktuelni prvak i lider na tabeli s bodom prednosti u odnosu na Liverpool i ukoliko pobijedi Brighton u gostima osigurava odbranu titule, prvu u ovom takmičenju još od gradskog rivala Uniteda u sezoni 2007/08.

U strašnoj su seriji od 13. uzastopnih pobjeda, a dodatna olakšica im je činjenica da je Brighton osigurao opstanak i da nema takmičarski motiv.

Liverpool je do osnivanja Premiershipa bio najtrofejniji engleski klub, ali se još nije okitio titulom u novom formatu, odnosno čekaju trofej 29 godina.

Ove sezone prvenstveno zavise od toga hoće li City kiksati, ali da bi u potpunosti iskoristili tu situaciju moraju na Anfieldu pobijediti sjajnu ekipu Wolverhamtpona, koji je sigurao poziciju sedam i čeka rasplet u FA Cupu da bi znao ide li u Evropu.

Chelsea kao sigurni učesnik Lige prvaka u revijalnom meču gostuje Leicesteru, dok Arsenalu treba nevjerovatna pobjeda u gostima kod Burnleya od devet golova razlike kako bi uz eventualni poraz Tottenhama od Evertona preuzeo četvrto mjesto od Spursa.

Parovi:

Brighton - Manchester City Burnley - Arsenal Crystal Palace - Bournemouth Fulham - Newcastle Leicester - Chelsea Liverpool - Wolves Manchester Utd - Cardiff Southampton - Huddersfield Tottenham - Everton Watford - West Ham

Tabela: