Nogomet
90

Samira Hurem uoči kvalifikacija za Ligu prvaka: Ekipa je kompletna, SFK 2000 igra odlično

Piše: D. B.
Samira Hurem (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Samira Hurem (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nogometašice SFK 2000 će naredne sedmice igrati kvalifikacijski turnir za Ligu prvaka na kojem će u Grupi 6 odmjeriti snage s Kharkivom (Ukrajina), Ramat HaSharonom (Izrael) i Rigasom (Latvija). Trenerica bh. tima Samira Hurem vjeruje da će djevojke pružiti dobru igru te je pozvala navijače da ih podrže.

Ekipa SFK 2000 već ima iskustvo igranja protiv Ukrajinki i Izraelki te im je jasno da ih očekuje veoma težak izazov. Ipak, djevojke su spremne na borbu za što bolji rezultat.

"Dobra stvar za nas je to što je naša ženska reprezentacija igrala prijateljsku utakmicu protiv Ukrajine pa smo upoznali neke od nogometašica koje nastupaju i za Kharkiv. Vidjeli smo kojim stilom Ukrajinke igraju, fizički su dominantnije i jače od nas, ali mene raduje to što je moj tim kompletan. Sa Izraelkama smo ranije igrali, prvakinje su svoje zemlje. Njihov nogomet je napredniji pa je logično i da je prvak moćniji. No, mi se ne obaziremo na to, iako neće biti lako. Rigas je možda najslabiji protivnik, ali bodove unaprijed ne treba upisivati. Litvanke su odigrale nekoliko turnira, igraju defanzivno i na kontranapad, a imaju i sjajnu golmanicu", izjavila je Hurem za portal Klix.ba.

U prethodnom periodu je bilo izmjena u igračkom kadru SFK 2000, a stigla su tri pojačanja.

"Vratili smo Amelu Kršo iz Njemačke koja se nakon povrede ponovo vraća u formu. Doveli smo i dvije mlade igračice, a to su Andrea Grebenar i Dajana Spasojević. U odnosu na prošlu godinu smo se nadogradile, a ukoliko do početka kvalifikacija ne bude povreda i bolesti, očekujem da djevojke zaista dobro odigraju", rekla je trenerica bh. predstavnika u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Kolike su šanse SFK 2000 za plasman u Ligu prvaka teško je reći jer se radi o kvalitetnim ekipama koje rade u sjajnim uslovima. Ipak, naše predstavnice će učiniti sve da naprave iznenađenje.

"Realno, SFK 2000 će se teško izboriti za plasman dalje, ali mi igramo odlično. Naš tim je dobar, pokazali smo to u pripremnim utakmicama. Problem je zadnja linija u kojoj nemamo neki izbor igračica, ali ćemo sigurno postići pokoji pogodak. Napravit ćemo nešto čime ćemo iznenaditi Ukrajinke i Izraelke". kazala je Hurem.

Kvalifikacijski turnir će se igrati od 23. do 28. augusta u Sarajevu na stadionu Otoka, a nogometašicama SFK 2000 će biti potrebna podrška navijača.

"Publika nas prati i voli. Ljudi zaista žele doći, samo ih trebamo pozvati, a na tome ćemo raditi i u narednim danima", završila je Hurem.