Nogomet
2

Hurem nakon žrijeba: Nismo imale sreće izbjeći Izraelke

FENA
Nogometašice SFK 2000 Sarajevo u kvalifikacijama za Ligu prvaka igrat će se u Šestoj grupi s ekipama Kharkiv (Ukrajina), Ramat HaSharon (Izrael) i Rigas FS (Latvija), određeno je žrijebom u sjedištu Evropske nogometne federacije (UEFA) u Nyonu.

Prvakinje Bosne i Hercegovine bit će domaćin kvalifikacionog turnira.

"Nismo imale sreće u žrijebu. U ranijim najavama smo istakle da ne bismo voljele dobiti za protivnika klub iz Izraela, što zbog kvaliteta i jačine, što zbog organizacijskih zahtjeva. Nažalost, nismo imali sreće da dobijemo timove koji nam više odgovaraju, ali mislim da znamo jasno šta želimo i spremit ćemo se kako bi ostvarile naš cilj. Ipak, sve u svemu, nisam zadovoljna ishodom žrijeba", kazala je Samira Hurem, trenerica SFK 2000 Sarajevo, dodavši:

"Odradit ćemo šta smo planirale, spremit ćemo se kvalitetno i bez obzira na protivnike. Mogu slobodno reći da bi u drugačijim okolnostima izgledalo lakše, no vjerujem da će moj tim uraditi odličnu organizaciju. Imamo iskustva sa ovim klubovima i možemo napraviti dobar rezultat".

Kvalifikacijski turnir odigrat će se od 23. do 28. augusta, a u narednu rundu će se plasirati prvoplasirana ekipa grupe.