Nogomet
83

Samira Hurem: Imam osjećaj da sam nebitna osoba iako Baždarević i ja vodimo reprezentaciju sa istim grbom

Piše: E. M.
Samira Hurem (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Samira Hurem (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Selektorica ženske nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Samira Hurem danas je na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu u sklopu Seminara o izvještavanju o ženskom nogometu govorila o odnosu ljudi prema ženskoj selekciji koja na svome dresu nosi isti grb kao i Edin Džeko, Emir Spahić i drugi Zmajevi.

Hurem je u sklopu današnje posjete razgovarala s predstavnicima novinara medijskih kuća iz Bosne i Hercegovine te studentima Fakulteta političkih nauka. Naglasila je kako je vrlo loš odnos cjelokupne bh. javnosti prema ženskoj reprezentaciji BiH koja je ostvarila odličan rezultat u proteklom periodu.

"Zahvaljujem se organizatorima ovog događaja koji će pomoći da se bar pokuša promijeniti slika čitave javnosti i medija o našoj reprezentaciji koja će u aprilu odigrati utakmicu protiv treće selekcije svijeta Engleske. Žalosno je što se moram zahvaljivati na ovome, ali ženski nogomet je dotakao margine", izjavila je Hurem.

Naša reprezentacija je gostovala u Engleskoj krajem novembra prošle godine gdje ju je minimalnim rezultatom porazila treća selekcije svijeta (1:0), a uzvratni susret će biti odigran u Zenici 12. aprila. Hurem očekuje podršku javnosti u velikom susretu naše selekcije u Zenici.

"Ja nisam Mehmed Baždarević, ali imam osjećaj da sam nebitna osoba u ovoj zemlji, iako oboje vodimo selekciju Bosne i Hercegovine i djevojke nose isti dres kao i Zmajevi", izjavila je selektorica Hurem te dodala da je i njoj i bh. reprezentativkama potrebna podrška i nakon padova u toku kvalifikacija.