Nogomet
0

Samir Radovac: Želimo da pobjeda protiv Borca bude početak pobjedničkog niza

Piše: D. B.
Samir Radovac
Samir Radovac
Baš kada su navijači pomislili da je problem s realizacijom rješen i da će FK Sarajevo krenuti u nezaustavljivi juriš ka prvoj tituli državnog prvaka od 2007. godine, Bordo ekipa je napravila dva kiksa. Prvo je u 7. kolu Mladost iz Velike Obarske odnijela bod sa Koševa, a potom je u bezidejnoj igri u Mostaru protiv Veleža također upisala remi bez golova. Na Koševu se nadaju boljim rezultatima i igri već od sljedećeg kola.

Nogometaš FK Sarajevo Samir Radovac bio je sudionik susreta Veleža i Sarajeva. Uzroke novih starih problema svog tima ne zna, ali se nada i vjeruje da će Divovi od utakmice s Borcem u srijedu početi s nizom pobjeda.

"Utakmica u Mostaru je bila loša, jer nismo imali izglednih prilika, osim one u kojoj se našao Komazec. Ne znam u čemu je problem pa opet ne možemo postizati pogotke. Jednostavno nas neće gol. Međutim, raspored nam izuzetno ide na ruku pa se nadam da ćemo od utakmice s Borcem započeti pobjednički niz", izjavio je Radovac za portal Klix.ba.

Ljuti rival Željezničar se nalazi u poprilično velikim problemima. Plavi su na devetom mjestu, četiri boda zaostaju za FK Sarajevo, dok im prvoplasirani Borac "bježi" šest bodova.

"Oni također kiksaju kao i mi. Ne interesujem se mnogo, ali smatram da u ovom trenutku imaju gotovo jednake šanse za titulu kao i mi. Osim toga, konkurenti za prvo mjesto su Borac, Široki Brijeg i Zrinjski. Još uvijek je neizvjesno koja će se ekipa uspjeti odvojiti od ostalih pratilaca", završio je Radovac.