Nogomet
105

Samir Radovac za Klix.ba: Igrat ću za reprezentaciju, a srce će biti i na Koševu

Piše: Edin Isanović
Samir Radovac
Samir Radovac
Samir Radovac je nogometaš FK Sarajevo i kapiten juniorske reprezentacije BiH. Zbog obaveza u državnom timu veznjak Bordo tima neće moći učestvovati u vječitom derbiju.

To će biti veliki hendikep za lidera bh. prvenstva. U isto vrijeme kada se bude meč na najvećem bh. stadionu, Radovac će sa kolegama iz reprezentacije odmjeriti snage protiv Crne Gore na Pecari.

"Čitavu sezonu sam se radovao derbiju i čekao tu utakmicu. Ipak, zbog reprezentativnih obaveza neću biti u mogućnosti da igram. No, vjerujem da saigrači i bez mene mogu savladati tim sa Grbavice i osvojiti naslov prvaka BiH“, kaže kapiten juniorske reprezentacije BiH za Klix.ba.

Dodaje kako u seniorskoj konkurenciji nije upisao poraz protiv najljućeg rivala.

"Od pet utakmica koliko sam igrao u seniorskoj konkurenciji dva puta smo pobijedili, dok je u tri navrata bio remi. Ubijeđen sam da će se pozitivna serija nastaviti“, kaže Radovac.

Na Pecari juniorska reprezentacija BiH danas u 17:00 sati igra drugu utakmicu elitnih kvalifikacija protiv Crne Gore.

"Baš u isto vrijeme igram utakmicu kada je okršaj na Koševu. Čim izađem na teren isključim se, zaboravljam na sve i trudim se da dam sve od sebe za pobjedu. Tako će biti i danas. Neću učestvovati u derbiju, ali će srce biti i na Koševu. Na poluvremenu ću provjeriti mobitel i vidjeti rezultat, Valjda mi neko pošalje SMS sa rezultatom“, kroz smijeh kaže Radovac.

Na kraju je istakao kako očekuje pobjedu protiv vršnjaka iz Crne Gore.

"Igrali smo do sada dva puta s njima. Jednom smo slavili, dok je jedan meč okončan remijem. Ipak, tada nismo bili u najjačem sastavu, a oni jesu. Danas smo mnogo jači i vjerujem u trijumf koji bi nas približio plasmana na Evropsko prvenstvo“, zaključio je veznjak Sarajeva i juniorske reprezentacije.