Nakon 11 sezona
30

Samir Handanović napustio Inter: Nedostajat će mi klub, pokušat ću igrati još nekoliko godina

D. B.
Iskusni slovenski golman Samir Handanović (39) više nije član Intera.

Handanović je zvanično napustio Nerazzurre nakon 11 godina te se emotivnim pismom oprostio od navijača. On je u klub stigao tokom ljeta 2012. godine iz Udinesea u transferu vrijednom 15 miliona eura. Upisao je 455 nastupa u svim takmičenjima za Inter te je pomogao klubu da osvoji Scudetto, dva puta Kup Italije i dva puta Superkup Italije. U svom pismu objavljenom na Instagramu zahvalio se svima koji su ga podržavali.

"Nakon 11 godina nisam siguran da li mogu opisati sve... Pokušat ću, jer osjećam gorčinu i tugu, ali sam u isto vrijeme i sretan jer sam ostvario svoj san. Nedostajat će mi Inter, stadion San Siro, navijači i uzbuđenje kad nas stadion podržava. Navijači vas uče i ostavljaju svoj počat, objasne vam šta su strast i hrabrost i zašto se morate žrtvovati svaki dan kako biste osjetili određene emocije. Toliko dobijenih bitaka i izgubljenih izazova, razočarenja i radosti. Biti svoj mi je važnije od bilo čega u ovom svijetu licemjera, pokušao sam biti prvo čovjek, a onda nogometaš. Hvala svima, mojim saigračima u Interu, trenerima, osoblju, ljekarima, fizioterapeutoma, ekonomima, saradnicima, predsjednicima, trenerima...Ove godine sam proživio lijepo s osjećajem pripadnosti koji ranije nisam mogao zamisliti. Posebno hvala Curvi Nord. Pored toga što nas povezuje ljubav prema ovim bojama, mi smo ujedinjeni direktnim, praktičnim, iskrenim i konzistentnim načinom gledanja na nogomet. To nisu riječi, nego stav. Ponosan sam što sam nosio ovaj dres i kapitensku traku, tu privilegiju sam imao jer sam uvijek davao sve od sebe. Pokušat ću igrati još nekoliko godina. Rastajemo se, ali uvijek ostajem jedan od vas. Hvala vam", poručio je Handanović.

Slovenac je na 166 od 455 utakmica za Inter sačuvao svoju mrežu netaknutom, a primio je 471 pogodak. Dobio je tri crvena te 22 žuta kartona.