Nogomet
2

Samaris: Grčka može do četvrtfinala

Totalsport
Andreas Samaris (Foto: EPA)
Andreas Samaris (Foto: EPA)
Vezni nogometaš grčke reprezentacije Andreas Samaris izrazio je uvjerenje da on i saigrači mogu izbaciti Kostariku i plasirati se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Grčka se u drugi krug SP-a plasirala doslovno u zadnjim sekundama nakon što je u 3. kolu grupe C pobijedila Obalu Slonovače (2-1) pogotkom Georgiosa Samarasa s bijele tačke duboko u sudijskoj nadoknadi. Osmina finala joj donosi okršaj protiv Kostarike koji se igra u nedjelju u Recifeu.

"Gledao sam sve tri utakmice Kostarike u grupi. Iako nema u sastavu zvijezda poput Kolumbije i Obale Slonovače protiv kojih smo igrali, ima ekipa u pravom smislu te riječi, a to je čini još opasnijom. Činjenica da je završila na prvom mjestu u grupi s Urugvajem, Italijom i Engleskom govori sve", naglasio je Samaris koji je bio strijelac prvog pogotka protiv Obale Slonovače.

"Mjesecima smo govorili da nam je cilj plasman u osminu finala, no sada mislim da možemo i dalje. Imam dobar osjećaj prije utakmice protiv Kostarike", dodao je veznjak Olympiacosa.