Nove promjene
7

Sam Allardyce također dobio otkaz na klupi Evertona, Marco Silva prva želja kluba

Klix.ba
Sam Allardyce (Foto: EPA-EFE)
Sam Allardyce (Foto: EPA-EFE)
Engleski stručnjak Sam Allardyce dobio je otkaz na klupi Evertona, potvrđeno je na zvaničnoj stranici kluba.

Popularni "Big Sam" je na klupu Karamela stigao krajem novembra, u vrijeme kada se klub nalazio u velikoj krizi, a od tada je uradio izuzetno dobar posao i sasvim korektno je završio prethodnu sezonu.

Everton je ovu sezonu završio na osmom mjestu sa 49 osvojenih bodova, a u posljednjem kolu poraženi su od West Hama rezultatom 3:1.

Podsjećamo, klub s Goodison Parka na početku sezone vodio je Ronald Koeman koji je također dobio otkaz, a jedan susret vodio je i pomoćni trener David Unswort.

Allardyce je u dosadašnjoj karijeri vodio Blackpool, Notts County, Bolton, Newcastle, Blackburn, West Ham, Sunderland, reprezentaciju Engleske i Crystal Palaca koji je prošle sezone iz također veoma teške situacije uspio ostaviti u Premiershipu.

Prema prvim najavama, novi trener Evertona trebao bi biti Marco Silva koji je u ovoj sezoni trenirao Watford, dok je prošle sezone bio na klupi Hull Cityja. U prošlosti, još je radio za Olympiacos, Sporting i Estoril. Ono što javnosti u BiH može biti zanimljivo jeste status Muhameda Bešića koji bi trebao napustiti klub, međutim, dolaskom novog trenera ta situacija se može znatno promijeniti.