"Kup gubitnika"
85

Salihamidžićev sin prozvao Lewandowskog nakon debakla i ispadanja Barcelone iz Lige prvaka

H. H.
Robert Lewandowski i Nick Salihamidžić (Foto: sport.pl / montaža)
Robert Lewandowski i Nick Salihamidžić (Foto: sport.pl / montaža)
Nick Salihamidžić, sin sportskog direktora Bayerna Hasana Salihamidžića, poznat je po tome što voli da se oglašava na društvenim mrežama, a ovaj put nakon ubjedljive pobjede Bayerna na gostovanju protiv Barcelone rezultatom 3:0, status je posvetio Robertu Lewandowskom.

"Šta mislite kada će Lewy požaliti što je otišao?", upitao je na Twitteru, aludirajući na Poljakovu prelazak iz Bayerna u Barcelonu tokom ljeta.

Podsjetimo, Barcelona je drugu godinu zaredom eliminisana u grupnoj fazi Lige prvaka, a to je prvi put od 1999. da katalonski klub nije uspio da se plasira u nokaut fazu u nizu od dvije godine, što se poklopilo s odlaskom Lionela Messija u PSG.

Katalonci su zauzeli treće mjesto u grupi "smrti" sa Bayernom i Interom, a prošle sezone su ispali u konkurenciji Bayerna i Benfice, te će svoju evropsku avanturu ponovo nastaviti u Evropskoj ligi.

[TWITTER]1585353760758329344[/TWITTER]

Osim toga, to će biti tek drugi put da će Lewandowski igrati u Evropskoj ligi, takmičenju koje je Franz Beckenbauer jednom opisao kao "Kup gubitnika". U sezoni 2010/11. odigrao je šest utakmica za Borussiju Dortmund i postigao jedan gol.

Nick Salihamidžić, koji je prošao sve omladinske selekcije Bayerna, ovog je ljeta otišao na posudbu u Vancouver Whitecapse. No, prvo će nastupati za drugu ekipu Whitecapsa (MLS Next Pro), gdje bi se trebao pokušati izboriti za nastup u Major League Soccer (MLS ligi).