Navijač ga "zaskočio"
8

Salihamidžića pitali za transfer Ronalda u Bayern, uslijedio je očekivan odgovor

N. K.
Hasan Salihamidžić (Foto: Screenshot)
Hasan Salihamidžić (Foto: Screenshot)
Bosanskohercegovačka legenda i Bayernov direktor Hasan Salihamidžić upitan je sinoć na ulici od jednog navijača minhenskog kluba o tome hoće li Cristiano Ronaldo doći u redove prvaka Njemačke.

Salihamidžić je znatiželjnom navijaču samo kratko rekao "ne", čime je poručio da Portugalac nije u planovima njemačkog prvaka, što je nedavno i izjavio za njemačke medije.

"Cristiano je vrhunski igrač s velikom karijerom. Ipak, špekulacije koje su se pojavile nisu tačne", rekao je Salihamidžić.

[TWITTER]1543908542549295105[/TWITTER]

Međutim, u subotu je objavljeno kako Ronaldo želi napustiti Manchester United nakon samo godinu dana od povratka u klub s Old Trafforda pa su se ponovo intenzivirale priče o mogućem dolasku u Bayern.

Špekuliše se da je razlog takvog Ronaldovog stava slaba prošla sezona Crvenih vragova, odnosno činjenica da će United igrati Evropsku ligu umjesto Lige prvaka.

Bayern je u međuvremenu doveo tri sjajna pojačanja uključujući i Sadija Manea iz Liverpoola, ali u posljednje vrijeme se često pisalo da bi u Minhen mogao stići i Ronaldo.