"Sve mora bolje"
23

Salihamidžić žestoko kritikovao Kovača i Bayern: Čovjek totalno poludi na ovakvu igru

K. H.
Hasan Salihamidžić (Foto: EPA-EFE)
Hasan Salihamidžić (Foto: EPA-EFE)
Sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić bio je vrlo nezadovljan unatoč pobjedi Bavaraca protiv Olympiakosa rezultatom 3:2 u meču 3. kola grupne faze Lige prvaka te je javno kritikovao igru ekipe Nike Kovača.

Popularni Brazzo rekao je da sve u Bayernovoj igri mora biti na višem nivou, a posebno je naglasio činjenicu da njemački prvak nije imao kontrolu na sredini terena.

"Čovjek totalno poludi kada vidi takvu igru. Smatram da sve, ali sve u Bayernovoj igri mora biti bolje. Vidi se da želimo igrati, ali i da nam neke stvari ne idu i da nisu uredu. Ne kontrolišemo sredinu terena, protok lopte je spor i ne igramo svoju igru", kazao je Salihamidžić.

Ništa blaži prema Kovaču i igri Bayerna nije bio ni predsjednik njemačkog kluba Karl-Heinz Rummenigge.

"Igramo previše nesmotreno, a iskreno, mislim da nam ovakvi nastupi neće donijeti uspjeh ove sezone. Hitno moramo reagovati i nešto promijeniti u svojoj igri", istakao je Rummenigge.

Bez obzira na nezadovljstvo zbog teške pobjede u Grčkoj, Bayern je prvi u svojoj grupi sa devet osvojenih bodova, 13 postignutih pogodaka u tri utakmice i gol razlikom plus devet. Na drugom mjestu je Tottenham sa četiri boda, a treća Crvena zvezda sa tri.