Zvanično
484

Salihamidžić potvrdio: Kovač je novi trener Bayerna iz Minhena

Piše: O. T.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Jučer je najavljeno, danas je zvanično potvrđeno - Hasan Salihamidžić je na mjesto trenera Bayerna iz Minhena doveo Niku Kovača koji će 1. jula preuzeti kormilo tima koji trenutno vodi Jupp Heynckes.

Nekadašnji selektor reprezentacije Hrvatske, koji je igrao za Bayern od 2001. do 2003. godine, trener je Eintrachta od 2016. godine, a od jula će voditi giganta kakav je Bayern.

Ovu vijest potvrdio je sportski direktor Bayerna iz Minhena Hasan Salihamidžić koji je kazao da je s Kovačem potpisan trogodišnji ugovor.

"Jučer smo potpisali trogodišnji ugovor s Kovačem", kazao je Salihamidžić.

Kovač je napravio veliki uspjeh u Frankfurtu. Taj klub je preuzeo kada se Frankfurt borio za opstanak u ligi, a sada se kao petoplasirani tim lige bori za plasman u Ligu prvaka, jer pet kola prije kraja prvenstva ima samo dva boda manje od četvrtoplasiranog Bayera iz Leverkusena.

Kovač će tako naslijediti 72-godišnjeg Juppa Heynckesa koji je osvojio titulu prvaka Njemačke s Bayernom u ovoj sezoni, a na tragu je da osvoji i Kup Njemačke kao i Ligu prvaka.

Bayern u polufinalu Kupa Njemačke igra protiv Bayera 17. aprila, dok će se u polufinalu Lige prvaka susresti s Realom iz Madrida.

Prvi polufinalni okršaji Lige prvaka su na rasporedu 24. i 25. aprila, a revanš mečevi su zakazani za 1. i 2. maj. Zavjesa na fenomenalnu sezonu spustit će se 26. maja na Olimpijskom stadionu u Kijevu.

Interesantno, Heynckes je na sličan način napustio Bayern i u sezoni 2012/13. kada je prije kraja sezone bilo poznato da će napustiti Bavarce, a on je sezonu okončao s trostrukom krunom osvojivši Bundesligu, Kup Njemačke i Ligu prvaka. Moguće je da se slično desi i ovaj put.