Bayern gostuje Zvezdi
13

Salihamidžić: Igrači se ne sjećaju 1991. godine, ali rekli smo im šta ih čeka u Beogradu

F. Z.
Hasan Salihamidžić (Foto: EPA-EFE)
Hasan Salihamidžić (Foto: EPA-EFE)
Minhenski Bayern večeras će gostovati kod Crvene zvezde u Beogradu u petom kolu grupne faze Lige prvaka.

Sportski direktor ekipe iz Minhena Hasan Salihamidžić govorio je uoči utakmice za Telegraf o atmosferi u prijestolnici Srbije.

"Zbog atmosfere i emocija koje dolaze sa tribina, ovo će biti jedna drugačija utakmica za nas. Navijači će pokušati da budu 12. igrač Zvezde. Biće teško, ali iza nas je dobra forma koju želimo da potvrdimo", rekao je Salihamidžić, a potom se osvrnuo na duel Zvezde i Bayerna odigran 1991. godine:

"Normalno je da se igrači ne sjećaju te 1991. godine, čuli su priče. Mi smo im već rekli kakva je ovdje atmosfera i kakva je publika. Pripremljeni smo na to", istaknuo je Salihamidžić.

Salihamidžić je istaknuo i da je odličan rezultat Crvene zvezde treća sezona zaredom u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja.

"To je stvarno dobro za Zvezdu. Odlično je to što su uradili. Iako u Ligi prvaka nisu uspjeli da imaju neke dobre rezultate, trenutno su na trećem mestu i u sljedeće dve utakmice mogu da se kvalifikuju za evropsko proljeće. Sve je otvoreno, vidjet ćemo šta će se desiti protiv nas", rekao je Salihamidžić.

Govorio je bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine i o mogućnosti organizovanja regionalne lige, ali se više osvrnuo na igre ekipe iz Beograda i zagrebačkog Dinama.

"Uvijek je dobro kada u ligi imaš puno dobrih klubova. Zvezda ove godine igra najbolji nogomet u svojoj ligi i već ima određenu prednost nad drugoplasiranim. Mislim da Zvezda trenutno dominira. Što se tiče Balkana, teško je reći ko je najbolji. I Dinamo ima sjajnu ekipu, igra fantastično i te dva tima u ovom momentu dominiraju", istaknuo je Salihamidžić.