Napadač Lihtenštajna
24

Salanović: Sretan sam što sam zaigrao u Zenici, BiH će otići na Euro

E. B.
Nogometaši Lihtenštajna i nakon pet kola u kvalifikacijama nisu postigli nijedan pogodak, a u Zenici su sinoć primili pet pogodaka. Jedan od najboljih igrača Lihtenštajna sinoć je bio nogometaš bh. korijena Dennis Salanović (23) koji je nakon meča rekao kako je sretan što je zaigrao u Zenici.

"Rezultat je prevelik jer smo se držali dobro do 80. minute. BiH nije imala toliko šansi, ali od 80. minute vidjelo se da nama nedostaje snaga. Sretan sam što sam zaigrao u Zenici, sretan sam i što mi navijači nisu zviždali već su čak i navijali za mene", rekao je napadač Lihtenštajna i švicarskog Thuna.

Salanović, koji je debitovao za Lihtenštajn sa 18 godina upravo protiv BiH 2014. godine, je istakao kako smatra da će Zmajevi osvojiti drugo mjesto u grupi.

"Mislim da će se BiH kvalificirati na Euro. Italija će biti prva, a BiH će osvojiti drugo mjesto. Grčka i Finska su dobre ekipe, ali BiH ima veći kvalitet od njih, no nisu imali sreće u dosadašnjem dijelu kvalifikacija", rekao je nekadašnji potencijalni reprezentativac BiH.