Nada se nastupima
157

Salah odgovorio Ramosu: Možda mi on može reći da li ću biti spreman za Mundijal

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Mohamed Salah je konačno progovorio o povredi ramena zbog koje je nakon samo pola sata igre morao napustiti finalni meč Lige prvaka između Liverpoola i Reala iz Madria.

U intervjuu za špansku Marcu Egipćanin je govorio o šansama svoje reprezentacije na Mundijalu u Rusiji, ali i o spornoj povredi koju mu je nanio Sergio Ramos.

Ramos je u pobjedi Reala nad Liverpoolom u finalu Lige prvaka (3:1) povrijedio Salaha koji je morao napustiti teren nakon samo pola sata igre. Španski štoper je nedavno kazao da se o tom duelu previše priča i da je Salah mogao nastaviti meč.

"Pričao sam sa Salahom nakon meča i bio je prilično dobro. Mogao je igrati u drugom poluvremenu pod inekcijama, ja sam to ponekad radio, ali kada Ramos uradi nešto ovako, onda se o tome priča više", kazao je Ramos.

Salah je odgovorio da se nasmijao na takav komentar te je postavio pitanje da li Ramos zna da li će Salah biti spreman za mečeve Svjetskog prvenstva.

"Moj komentar je uvijek takav da je dobro kada vas osoba koja vas je rasplakala kasnije i nasmije. Možda on može da mi kaže da li ću biti spreman za Mundijal", rekao je Salah.

Egipat će svoj prvi meč na Mundijalu igrati 15. juna protiv Urugvaja, a u grupi se još nalaze Rusija i Saudijska Arabija. Salah se nada da će biti spreman za meč protiv Urugvaja te priželjukuje plasman u osminu finala.

"Mislim da imamo sjajan tim i sjajnog trenera (Hector Cuper), želimo izboriti plasman u osminu finala. Nadam se da ću igrati protiv Urugvaja, ali zavisi kako ću se osjećati pred meč", poručio je Salah.

Govoreći o trenutku kada je morao napustiti finalni meč Lige prvaka zbog povrede Salah je kazao da je to bio "najgori trenutak njegove karijere".