Liječi preponu
87

Salah boravio u hiperbaričnoj komori kako bi se što prije oporavio od povrede

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Mohamed Salah je boravio u hiperbaričnoj komori nakon što je povrijedio preponu tokom pobjede Liverpoola nad Manchester Cityjem (3:0) u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka.

Krilni napadač iz Egipta se fotografirao tokom boravka u komori te je fotografiju postavio na Instagram. Salah je meč protiv Cityja napustio u 52. minuti kada ga je zamijenio Georginio Wijnaldum.

Prije izlaska Salah je uspio postići gol i upisati asistenciju za Redse u velikoj pobjedi koja otvara vrata polufinala Lige prvaka.

Hiperbarična oksigenoterapija je metoda liječenja koja se provodi u hiperbaričnim komorama, udisanjem stopostotnog čistog kiseonika pod povišenim pritiskom, pri čemu se pokreću mnogobrojni pozitivni procesi u organizmu koji svi zajedno doprinose kvalitetnijem i bržem ozdravljenju. Ova metoda se sve češće koristi u sportu kako bi se sportisti brže oporavili.

Salahova fotografija iz hiperbarične komore.
Salahova fotografija iz hiperbarične komore.

Trener Liverpoola Jurgen Klopp je nakon meča protiv Cityja kazao da mu je Salah rekao da se osjeća dobro, ali još uvijek nije poznato da li će biti spreman za meč protiv Evertona u subotu u Premiershipu. U Liverpoolu se nadaju da će se Salah što prije vratiti na teren, a najkasnije za revanš meč protiv Cityja u Ligi prvaka koji je na rasporedu u utorak od 20:45 sati na Etihadu.