Poslije duela s Atleticom
36

Saigrači osmislili Grealishu zanimljiv nadimak inspirisan serijom "Peaky Blinders"

D. P.
Grealish je uključen u gotovo sve incidente (Foto: Screenshot)
Grealish je uključen u gotovo sve incidente (Foto: Screenshot)
Najpopularniji nogometaš Manchester Cityja Jack Grealish od svojih saigrača dobio je zanimljiv nadimak pošto je akter svakog mogućeg sukoba, bio na terenu ili ne.

Grealish definitivno nije najbolji igrač Cityja i nije se baš nametnuo nakon što je oborio klupski rekord zamijenivši dres Aston Ville onim iz plavog dijela Manchestera, ali je svakako najpopularniji.

Veliki doprinos tome daje i činjenica da je Grealish akter svakog mogućeg incidenta i prvi je tu da zaštiti svoje saigrače. Tako je bilo i protiv Atletico Madrida u jednom od "najprljavijih" duela evropskog fudbala ove sezone.

Kakva god tučnjava, svađa ili incident se desio, Grealish je bio prvi tu. Crnogorac Stefan Savić čupao ga je za kosu nakon čega su nastale scene koje su postale viralne, a engleski reprezentativac je bio žustar i u tunelu tokom ozbiljnog incidenta.

Stoga, saigrači su mu dali autentičan nadimak. Od utakmice s Atleticom Grealisha u svlačionici Cityja zovu "Peaky Jack", što je referenca na BBC-jevu seriju Peaky Blinders.

Razlog je taj što ih Grealish podsjeća na pripadnike bande iz popularne serije jer je uvijek raspoložen za sve vrste "nestašluka". Također, krilni ofanzivac je rođen u Birminghamu, gdje se dešava radnja ove popularne serije.

Ovaj nadimak čak su uvažili i britanski mediji pa tako u nekoliko naslova na posljednjim objavama stoji "Peaky Jack" umjesto Jack Grealish.