Upisao asistenciju
16

Saigrač pohvalio Bajića: Dobar je napadač, ali mu je potrebno još vremena

Klix.ba
Napadač Udinesea Stipe Perica u razgovoru za talijanske medije pohvalio je saigrača Riada Bajića koji je ljetos u transferu vrijednom pet miliona eura pojačao tim iz Serije A.

Bajić je prošle sezone igrao u Konyasporu s kojim je osvojio Kup Turske, a u prvenstvu je postigao 17 pogodaka, što mu je osiguralo transfer u Udinese i pored velikog interesa drugih klubova.

Ipak, na početku svoje karijere u Seriji A Bajić ne dobija minutažu kakvu je očekivao, a njegov saigrač Stipe Perica kaže kako mu je potrebno još malo vremena.

"Bajić mi je prijatelj, a ja mu pokušavam pomoći jer još uvijek ne govori talijanski jezik. Prošle sezone je postigao 17 pogodaka u turskom prvenstvu i dobar je napadač, ali mu je potrebno malo vremena dok počne postizati golove i u Italiji", kazao je Perica dodavši kako se nada pozivu selektora Hrvatske na Svjetsko prvenstvo naredne godine u Rusiji.

Udinese se nakon 12. odigranih kola nalazi na 13. poziciji s 12 osvojenih bodova, ali i utakmicom manje. Riad Bajić nedavno je u prijateljskoj utakmici protiv Gorice upisao asistenciju, a njegov tim slavio je rezultatom 4:1.