Okupljanje u Ljubljani
137

FOTO / Safet Sušić: Važno je nastaviti dobru seriju i u Sloveniji

Piše: N. Jamaković
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Stručni štab naše fudbalske reprezentacije zajedno sa Avdijom Vršajevićem i predstavnicima Saveza danas je sa Aerodroma Sarajevo otputovao u Ljubljanu, gdje će reprezentacija u srijedu igrati prijateljski meč sa Slovenijom.
Safet Sušić i Elvir Baljić na Sarajevskom aerodromu (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Safet Sušić i Elvir Baljić na Sarajevskom aerodromu (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Vršajević je rekao da se nada dobroj utakmici i pobjedi, iako Slovenija ima dobru ekipu. Igrač Hajduka razlog za optimizam vidi u dobroj formi Edina Džeke, koji je jučer postigao gol velikom Liverpoolu. On smatra da će pozvani igrači moći nadoknaditi izostanak nekoliko standardnih prvotimaca koji će biti odsutni zbog povreda.

Selektor Safet Sušić suočio se brojnim problemima zbog povrijeđenih igrača i umjesto 21 fudbalera, na raspolaganju će imati samo njih 17.

"Zvao sam Edina Višću iz Istanbula, tako da ću imati 17 igrača. Moguće je da ih sve isprobam ako budem imao prilike. Svi pozvani su zdravi i dobro raspoloženi. Važno je da tri dana budu zajedno", rekao je Sušić.

On je naglasio da će reprezentacija igrati maksimalno ozbiljno, budući da je riječ o posljednjoj pripremnoj utakmici uoči susreta s Grčkom u martu.

Safet Sušić očekuje dobru utakmicu (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Safet Sušić očekuje dobru utakmicu (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
"Vrlo je važno da igrači pokažu ozbiljnost i da se zalažu na terenu kako ne bi razočarali navijače. Bitno je nastaviti seriju dobrih rezultata, iako je bolje izgubiti od Slovenije pa dobiti Grčku", rekao je Sušić i dodao da Slovenija nije ekipa za potcijeniti i da nisu puno lošiji od Zmajeva.

Sa Sušićem i Vršajevićem za Ljubljanu su otputovali treneri Elvir Baljić, Borče Sredojević i predstavnici Saveza. Ostali igrači će danas stići u Ljubljanu, osim Miroslava Stevanovića koji ima obaveze u Španiji i koji će doći u utorak.