Nogomet
566

FOTO / Safet Sušić: Sa ovim igračima je milina raditi

Piše: N. J.
Safet Sušić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Safet Sušić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nakon fenomenalne pobjede Zmajeva u Rigi navijači bh. nogometne reprezentacije ovacijama su pozdravili Safeta Sušića skandirajući njegovo ime.

Pape je, naravno, bio sretan i zbog navijača, ali i zbog velike pobjede bh. reprezentacije. "Normalno je da nas nakon ovako dobrih rezultata ljudi vole", prokomentarisao je selektor Sušić za Face TV koja je uživo prenosila meč iz Rige.

Iako naš tim ni sa igračem više u prvom dijelu nije uspio "načeti" Latviju i postići pogodak, kod Sušića nije bilo bojazni. "Znao sam da ćemo pobijediti jer znam kakve igrače imamo. Već nakon prvog gola je sve bilo gotovo i puno lakše", kazao je Sušić.

On je na poluvremenu igračima savjetovao da nastave u istom ritmu i da budu strpljivi. "Od Medunjanina i Pjanića sam tražio da nađu rješenje, bilo da proigraju nekoga na lijevoj ili desnoj strani, uposle Ibiševića ili Džeku, ili pak šutiraju na gol. A Mujdži i Salihoviću sam tražio da centriraju tek kada nema nikoga ispred njih", naveo je Pape.

Na konstataciju da je Senad Lulić postigao prvi gol za naš nacionalni tim Sušić je uz osmijeh rekao: "Tri i po godine čekam da on da gol". Potom je nastavio: "Zaista je milina raditi sa ovim momcima i tri i po godine uživam u ovom poslu".

Sušić ne odstupa od svoje ozbiljnosti i cilja kako bi naš tim ostvario historijski plasman na veliko takmičenje, na SP u Brazil. "Sada nam treba još devet bodova iz četiri utakmice, ili možda i manje ako Grci kiksaju protiv Litvanije".

Na kraju Pape je zahvalio bh. navijačima koji su u velikom broju došli i na gostovanje u Rigu. "Ovo je velika stvar za nas, jer imamo veliku podršku na svakom gostovanju. To danas ima malo koja reprezentacija i stoga želim zahvaliti našim navijačima i ovo je svakako i njihov uspjeh", istakao je selektor Sušić.