Nogomet
0

Safet Sušić pozvao 18 igrača za utakmicu protiv Argentine

Piše: J. H.
Reprezentativci BiH na treningu u Hrasnici (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Reprezentativci BiH na treningu u Hrasnici (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Selektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić objavio je spisak igrača na koje računa za predstojeću prijateljsku utakmicu protiv Argentine u Sjedinjenim Američkim Državama.

Pape je pozvao 18 igrača. To su Asmir Begović, Jasmin Fejzić, Ermin Bičakčić, Emir Spahić, Toni Šunjić, Senad Lulić, Sejad Salihović, Adnan Zahirović, Haris Medunjanin, Senijad Ibričić, Miralem Pjanić, Izet Hajrović, Avdija Vršajević, Zvjezdan Misimović, Zoran Kvržić, Vedad Ibišević, Edin Džeko i Edin Višća.

U odnosu na utakmice sa Lihtenštajnom i Litvanijom, nedostaju Elvir Rahimić, Miroslav Stevanović, Asmir Avdukić, Boris Pandža i Ervin Zukanović.

Prošle sedmice spisak igrača za ovu utakmicu je objavio i argentinski selektor Alejandro Sabella. Pupularni Gaučosi doći će u najjačem sastavu, predvođeni Lionelom Messijem, Sergiom Aguerom i Angelom di Marijom.

Utakmica je na rasporedu u 19:30 sati po lokalnom vremenu, odnosno u 01:30 sati po našem vremenu, u noći sa ponedjeljka na utorak (18. na 19. novembar).

Očekuje se da će Zmajevi u ovoj utakmici imati veliku podršku sa trbina stadiona Busch s obzirom na to da u američkom gradu St. Louisu živi više od 70.000 Bosanca i Hercegovaca.