Nogomet
94

Safet Sušić: Nismo zaslužili pobjedu!

Piše: E. Mehić
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Selektor Safet Sušić nije krio svoje nezadovoljstvo nakon večerašnjeg neočekivanog poraza, bio je kritičan kada je u pitanju igra Zmajeva.

"Nismo zaslužili da pobijedimo. Prvih 10 minuta sve je dobro funkcionisalo. Dali smo gol i onda kao da smo se zadovoljili tim rezultatom. Nismo imali bezbroj šansi niti smo dominirali", kazao je Sušić i čestitao Kipranima na pobjedi.

"Možda smo zaslužili bod, ali pobjedu sigurno nismo", dodao je Pape.

On je izjavio da nisu potcijenili ekipu Kipra i upozoravao na ovu utakmicu nakon susreta protiv Lihteštajna.

"Imao sam osjećaj da se počeo strah uvlačiti među igrače. Na kraju mi se činilo da su pojedini igrači molili Boga da ne dobiju loptu", kazao je Pape.

On je govorio i o promašenom penalu Miralema Pjanića.

"Pitao sam ga hoće li šutirati. Penal može svako promašiti. Promašio ga je i Maradona u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva", kazao je Pape.

"Kipar je igrao kako smo očekivali, igrali su na kontra napad. Oni mene ničim nisu iznenadili, iznenadili su me moji igrači koji su bili daleko ispod našeg nivoa".

Selektor nije htio odgovoriti na pitanje da li razmišlja o ostavci te je kratko prokomentarisao:

"Imate li drugo pitanje? Ja nemam opravdanje za ovaj poraz večeras, a ne znam ni koji je razlog. Jedini je razlog što su naši igrači podbacili. Upozoravao sam ih i bio sam ljut poslije utakmice u Tuzli i nije se nikako moglo desiti da Kipar podcjenimo i upravo se desilo ono što se dogodilo", dodao je Sušić.

"Nismo smjeli doći na poluvrijeme sa rezultatom 1:1 trebali smo završavati utakmice kao do sada da kada otvorimo protivnika da idemo, ali šta se večeras desilo ne znam. Rekao sam Miralemu da nismo smjeli na poluvrijeme sa rezultatom 1:0, ja sam ipak spreman za kritiku, može svako da napiše šta hoće. Ja mogu da znam kako Kipar nismo podcjenili kao nikada nikoga do sada", kazao je.

"Ja sam prvi odgovoran, da sam sastavio drugačiju ekipu možda bi drugačije bilo. Pjanić je drugi igrač u Romi koji šutira penal i rekao mi je da hoće večeras šutirati, ali nema igrača koji ne promaši".

"Za sad se u svlačionici ništa ne dešava, vjerovatno ću im na večeri reći par riječi, ali sada kukati, napadati nekoga, to ne vodi ničemu. Ovo je mlada ekipa i ne mogu da kažem da nismo htjeli, možda je bilo veliko psihološko opterečenje nad igračima, ali trebamo se okrenuti utakmicama u oktobru i ako je moguće pobijediti Vels i uraditi nešto Belgiji", kazao je Sušić na kraju pres konfernecije.