Čvrsto na zemlji
1.1k

Sadio Mane po povratku iz Leicestera otišao u džamiju i pomogao u čišćenju toaleta

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Ekipa Liverpoola porazila je Leicester u meču 4. kola engleskog Premiershipa rezultatom 2:1, a nakon povratka kući, Senegalac Sadio Mane pomogao je prilikom čišćenja toaleta i abdesthane u lokalnoj džamiji.

Mane je opet bio junak Liverpoola s obzirom na to da je postigao prvi pogodak za Redse, a to mu je bio četvrti pogodak u ovoj sezoni Premiershipa.

Senegalac polako izrasta u jednog od najbitnijih igrača ekipe s Anfielda, no njegovo ime sada se kroz engleske medije provlači iz potpuno drugih razloga.

Naime, Mane je po povratku iz Leicestera otišao u džamiju u kojoj svakodnevno boravi, a tamo ga je jedan od imama snimio kako pomaže u čišćenju abdesthane, a zatim i toaleta koji se nalaze u sklopu džamije.

"U svakom teškom trenutku čitam Kur'an i uzdam se u Allaha. Vjera mi je veoma važna, poštujem pravila islama i molim se pet puta dnevno. Volim svoje tijelo i znam šta je zdravo, a šta ne, znam da kuham i volim sebi spremiti hranu. Volim jesti zdrave stvari i ne pijem alkohol, nikada ga nisam probao u životu niti sam nekad zapalio cigaretu", kazao je nedavno igrač Liverpoola.