Tvrde Francuzi
25

Sadio Mane dogovorio transfer u Real Madrid, ali Zidaneov odlazak sve promijenio

Klix.ba
Sadio Mane (Foto: EPA-EFE)
Sadio Mane (Foto: EPA-EFE)
Prema pisanju France Footballa, Sadio Mane dogovorio je sve uslove s Real Madridom i bio je na korak od prelaska u redove Kraljevskog kluba, ali je odlazak trenera Zinedinea Zidanea bacio sumnju na realizaciju ovog transfera.

Navodno, aktuelni prvak Evrope već duže vrijeme vodi pregovore s Maneom o njegovom prelasku u redove Real Madrida, a on je prema pisanju pomenutog francuskog medija pristao na prelazak u redove španskog kluba.

Iako se već mjesecima priča kako Real Madrid u svoje redove želi dovesti Egipćanina i najboljeg igrača Liverpoola iz prethodne sezone Mohameda Salaha, čini se da su u Madridu razmišljali drugačije i da je prva želja kluba zapravio bio ovaj tamnoputi Senegalac.

Ipak, iznenadni Zidaneov odlazak s klupe Real Madrida mogao bi imati veliki utjecaj kada je riječ o ovom transferu, a svakako da se puno toga pita i Liverpool s kojim, prema pisanju francuskog medija, Kraljevski klub još uvijek nije obavio razgovore.

U narednim danima sigurno će biti poznato puno više informacija vezanih za ovaj transfer, a svakako da bi Maneov odlazak iz Liverpoola bio snažan udarac Redsima koji su bezbolno prebrodili Coutinhov odlazak u Barcelonu.

Upravo Mane je postigao jedini pogodak za Liverpool u finalu Lige prvaka protiv Real Madrida, ali je na kraju Kraljevski klub slavio rezultatom 3:1 i treći put uzastopno osvojio titulu Lige prvaka.