Nogomet
38

Sadiković: Poštujemo Željezničar, ali nama je pobjeda prijeko potrebna

Piše: D. Brkić
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Tuzlanska Sloboda i sarajevski Željezničar poslije dvije i pol godina ukrstit će koplja u jednoj premijerligaškoj utakmici.

Derbi starih rivala izmamio je veliko interesovanje u Tuzli tako da je već prodato oko 3.000 ulaznica domaćim navijačima, dok je najavljen dolazak pet autobusa i deset kombi vozila gostujućih navijača.

“Bez obzira na činjenicu da je naša forma po principu toplo-hladno, na probleme koje nas prate, nama je u ovoj utakmici prijeko potrebna pobjeda. Respektujemo ekipu Želje, koja je u posljednje vrijeme nanizala četiri pobjede. Ali, ponavljam, na Tušnju moramo dati sve od sebe i obradovati naše vjerne navijače", kaže Denis Sadiković, trener Slobode.

Stručni štab Slobode ima problema sa sastavom. Neizvjesni su nastupi Igora Radovanovića, Semira Bajraktarevića, Mirhada Mehanovića...

"Taktika u ovoj utakmici je jasna – moramo dati gol. Ne smijemo dozvoliti da pogotke primamo iz naših greški. Zato moramo biti maksimalno skoncentrisani, ali prije svega moramo postići gol", kaže Sadiković.

Utakmica Slobode i Željezničara igra se na Tušnju od 16 sati, a glavni sudija je Mumer Bureković iz Zenice.