Anderlecht o gostovanju u Splitu
0

"Sada znamo kakav je pakao Istočne Evrope"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
“Kakva drama Anderlechta u Splitu”, početak je izvještaja belgijskog Het Laatste Nieuwsa s utakmice 2. kola Evropske lige u kojoj je Hajduk na Poljudu u zadnjim sekundama došao do pobjede 1-0.

Mladi Ante Vukušić je na početku šeste minute sudijske nadoknade pobjegao odbrani belgijskog prvaka i zabio za prvu Hajdukovu pobjedu u grupi C. Anderlecht je i dalje bez boda.

“Sada znamo kako izgleda pakao u Istočnoj Evropi. Hajduk je zabio u 96. minuti i došao do nezaslužene pobjede. Pet minuta sudijske nadoknade isforsirali su sami navijači koji su ranije prekinuli utakmicu proizvevši gusti dim. Bilo je teško igrati nogomet na stadionu u Splitu. Uprkos upozorenjima četvrtog sudiju, navijači se nisu htjeli smiriti. Hajduk će platiti kaznu, ali Anderlechtu će to malo značiti”, navodi se u članku.

Opisujući posljednje sekunde utakmice, De Standaard piše kako su čelnici Anderlechta nakon primljenog gola skoro pali sa stolica.

“Nakon ispadanja iz Lige prvaka, sada bi i kampanja u Evropskoj ligi mogla završiti u magli. Predsjednik Anderlechta Roger Vanden Stock je propustio put u Split zbog bronhitisa, ali sada mu se stanje i kod kuće nedvojbeno pogoršalo”, navodi De Standaard.