Miralem Pjanić
0

"Sada imamo svoju sudbinu u vlastitim rukama"

Totalsport
Miralem Pjanić (Foto: AP)
Miralem Pjanić (Foto: AP)
Pobjedom nad Auxerreom (2-1) u 36. kolu francuskog nogometnog prvenstva Lyon je došao u priliku u posljednja dva kola dohvatiti mjesto u Ligi prvaka.

Naime, trenutno je Lyon na četvrtom mjestu s 65 osvojenih bodova, mjestu koje vodi u Evropsku ligu, a za izravan plasman u Ligu prvaka mora dohvatiti drugo mjesto i prestići Lille koji mu bježi dva boda.

Okolnost koja ide Lyonu naruku je što ima utakmicu manje od konkurenata i do kraja sezone će, pobijedi li u sve tri utakmice (u gostima kod Valenciennesa i kod kuće protiv Monaca i Le Mansa), završiti kao drugi iza Marseillea i ponovo igrati najelitnije klupsko nogometno takmičenje.

"Cijela ekipa je sretna i vjeruje u uspjeh. Sada držimo sudbinu u vlastitim rukama i možemo dohvatiti drugo mjesto", rekao je Miralem Pjanić, koji je zabio pobjednički gol za tri vrijedna boda Lyona u 84. minuti.

"Naravno da sam sretan što sam zabio i tako pomogao timu, pogotovo ako će nas to pogurati plasmanu u Ligu prvaka", dodao je bosanskohercegovački reprezentativac, kojem je to bio četvrti ovosezonski prvenstveni gol.