Saznaje Klix.ba
12

Sačinjena početna lista kandidata za novog selektora reprezentacije BiH, među njima i Barbarez

N. K.
Sergej Barbarez jedan od kandidata
Sergej Barbarez jedan od kandidata
Komisija za izbor selektora i Stručna komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine danas je održala svoj prvi sastanak na kojem je dogovorena početna lista potencijalnih kandidata za selektora Zmajeva.

Pojedini članovi komisije iznijeli su svoje prijedloge, a među njima su, kako saznaje Klix.ba, imena poput Sergeja Barbareza i Sergeja Jakirovića, a također se među pomenutim imenima našao i bugarski stručnjak Ivaylo Petev s kojim je navodno već obavljen sastanak u Sarajevu. Također, istaknuto je kako nije nemoguće da se među kandidate doda i još neko trenersko ime.

Vrlo brzo očekuju se razgovori s kandidatima, a potom i pregovori s onima koji uđu u najuži izbor. Konačnu odluku će donijeti Izvršni odbor NS BiH.

Iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine ranije su najavili kako im je želja i plan da novog selektora izaberu do kraja godine.

Podsjetimo, Komisiju za izbor selektora čine predsjednik NS BiH Elvedin Begić, potpredsjednici Ivan Beus i Milorad Sofrenić te čelnici entitetskih saveza Irfan Durić i Vico Zeljković.

Stručnu komisiju čine proslavljeni bivši bh. reprezentativci Zvjezdan Misimović i Emir Spahić.

Zmajeve je u prethodnim mečevima s klupe vodio Dušan Bajević, a prije njega na selektorskoj poziciji bio je Robert Prosinečki. Nešto dalje u prošlosti selektori su bili Mehmed Baždarević i Safet Sušić.