Direktor Bologne
35

Sabatini: Ibrahimović je dokazao da prijateljstva u nogometu ništa ne znače

N. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Direktor Bologne Walter Sabatini priznao je da su "prijateljstvom" sa Sinišom Mihajlovićem pokušali namamiti Zlatana Ibrahimovića u ovaj italijanski klub.

Bologna se borila protiv Milana za potpis bivšeg švedskog reprezentativca ove zime nakon što se odlučio vratiti u Evropu poslije boravka u LA Galaxyju u MLS ligi.

Inspirisao je Milan povratkom u redove Rossonera, a ponovo je bio važan kad im je pomogao doći u vodstvo 2:0 na poluvremenu u Derby della Madonnina protiv Intera.

I unatoč tome što je 38-godišnjak bio blizu da postigne još jedan pogodak u nastavku meča, Rossoneri se nisu mogli nositi sa snažnim pritiskom Nerazzurra i na kraju je završilo porazom 4:2 od velikog rivala.

Sabatini je otkrio da se Bologna nadala da će napadača dovesti na Renato Dall'Ari koristeći "prijateljstvo" između trenutnog trenera te bivšeg Interovog i Juventusovog napadača.

"Razgovarao je s trenerom. Nadali smo se da će prijateljstvo prevladati. Međutim, u nogometu to nikad nije tako", rekao je Sabatini za ETV.