Danas premijera
13

Sabahudin Topalbećirević na Zlatiboru promoviše film "Džajić"

Klix.ba
Foto: Arhiva/Klix.ba
Foto: Arhiva/Klix.ba
Sabahudin Topalbećirević je nakon Brazilske priče 2014. godine završio još jedan dokumentarni film koji će sigurno pobuditi veliku pažnju svih ljubitelja fudbala na prostorima bivše Jugoslavije.

Radi se o filmu "Džajić" koji govori o životu i karijeri jednog od najboljih jugoslovenskih fudbalera u 20- om vijeku.

Premijera filma je danas na Zlatiboru u okviru 6. Međunarodnog festivala sportskog filma.

Ono što je zanimljivo da u izuzetnoj konkurenciji ovaj film otvara festival.

"Film 'Brazilska priča' je dobro prošao. Prema riječima glavnih i odgovornih ljudi ugledne TV kuće bio je jedan od najboljih filmova u produkciji Al Jazeere Balkans. To mi je bio motiv da uradim još neke priče koje će ostati zauvijek na ovim prostorima. Al Jazeera je prošle godine prihvatila tri moja projekta o tri velika asa s prostora bivše Jugoslavije, tako da je film o Džajiću završen. Osim toga, trenutno se snima film o Ivici Osimu najvećem bh. treneru svih vremena. Bit će to fantastična potpuno nevjerovatna priča, već sada to mogu reći. Treće ime neka ostane za sada u tajnosti negdje do oktobra ove godine. Drago mi je da sam dobio povjerenje dva velika čovjeka i dvije legende da mi ispričaju svoje životne priče", kazao je za Klix.ba Topalbećirević.

Istakao je kako je Džajić bio sagovornik koga bi svako poželio.

''Spremio sam se i mogu reći izvukao sve, čak i neke stvari koje nikada do sada nije pričao. Ima dosta arhivskog materijala koji prati priču i mislim da će ovaj film zaista da se svidi svim ljubiteljima fudbala. Također, raduje me da sam imao tu čast da uradim jednu tako veliku priču nakon koje niko neće moći ostati ravnodušan. Priča s puno emocija, podsjećanja na neka druga vremena, velike utakmice, duele, ali i razočarenja koja se dešavaju u životu. Film traje 55 minuta, a imat će promocije nadam se u Sarajevu, Beogradu i Banjoj Luci'', zaključio je naš sagovornik.