Sam Allardyce
0

"S Realom ili Manchester Unitedom bih stalno osvajao trofeje"

Totalsport
Sam Allardyce
Sam Allardyce
Međusobne komplimente razmijenili su si Sam Allardyce i Mark Hughes uoči subotnjeg prvenstvenog ogleda u Premiershipu između njihovih klubova, Blackburna i Fulhama.

Mark Hughes odrađuje dobar posao u Fulhamu. U prva četiri kola njegova je ekipa neporažena, upisala je jednu pobjedu i tri remija.

Hughes u subotu gostuje kod kluba kojeg je vodio između 2004. i 2008. godine, a danas je na njegovom kormilu Sam Allardyce, kojeg Hughes vidi kao idealnu zamjenu za Fabija Capella na klupi engleske reprezentacije za dvije godine.

"S obzirom na nivoe klubova u Engleskoj u kojima je radio, Sam Allardyce je bio jednako uspješan kao i bilo koji dobar britanski, engleski ili strani menadžer u Premiershipu. Sam je uspješan trener u Premierligi, a u Engleskoj ionako zagovaraju tezu da selektor reprezentacije bude Englez. I ja apsolutno podržavam tu tezu. Sam je ostavio trag u Premiershipu, koji je najjača liga na svijetu. Njegovi ga rezultati moraju učiniti ozbiljnim kandidatom za vođenje reprezentacije", kaže Hughes.

Čovjek koji također ima odlično mišljenje o trenerskim kvalitetama Sama Allardycea je baš on sam – Sam Allardyce. Neskromno, da ne kažemo bahato je Blackburnov trener izjavio:

"Ja nisam trener po mjeri za Bolton ili Blackburn, ja sam trener za Inter ili Real Madrid. Ne bi mi predstavljao nikakav problem voditi te klubove, s njima bih svake godine osvajao dvostruku krunu ili barem prvenstvo. Dajte mi u ruke Manchester United ili Chelsea i ne bi bilo nikakvih problema, učinio bih to isto i s njima".

Allardyce smatra da je Mark Hughes dobro radio u Manchester Cityju, dok je bio njegov trener do decembra prošle godine, kada je bio smijenjen, a na njegovo mjesto je doveden Roberto Mancini.

"Njegov mandat u klubu očito nije trajao dovoljno dugo. Smijenili su ga iako je, čini mi se, izgubio samo dvije utakmice. No, takva je percepcija nažalost kod nas, ljudi misle da će neko drugi bolje odraditi posao od vas, iako često to nije slučaj", zaključio je ''Big Sam''.