|

Ružne scene na tribinama: Ruski navijači napali fanove Engleske

Ružne scene na tribinama: Ruski navijači napali fanove Engleske
143
Klix.ba
12.6.2016. u 08:53
154
komentara
143

dijeljenja
1/8 Foto: EPA
2/8 Foto: EPA
3/8 Foto: EPA
4/8 Foto: EPA
5/8 Foto: EPA
6/8 Foto: EPA
7/8 Foto: EPA
8/8 Foto: EPA
Kulminacija prethodnih navijačkih provokacija dogodila se na stadionu Velodrom nakon utakmice Engleska-Rusija. Navijači Rusije su nakon završetka meča krenuli u fizički obračun s navijačima Engleske te smo sinoć svjedočili prvim većim navijačkim neredima na Evropskom prvenstvu.
Na snimcima koji su objavljeni nakon utakmice vidi se kako engleski navijači bježe ispred ruskih. Francuske sigurnosne službe na stadionu saopćile su da je određeni broj navijača povrijeđen, jer su bili primorani preskakati ogradu na stadionu.

Ipak, vođa ruskih navijača Aleksandr Shprigin kazao je da uopšte nije bilo tuče.

"Nije bilo nikakvih sukoba. Engleski navijači samo su ustali i pobjegli. Sve je bilo uredu", izjavio je Shprigin.
Iz ruskog ministarstva sporta poručili su da je za sve nemire kriv organizator, jer nije obezbijedio sigurnost svim navijačima.

"Nije bilo sukoba, to je pretjerano. Kada se meč završio nije bilo barijera između navijača. Englezi su se uznemirili i počeli tračti. Ovakve utakmice treba bolje organizovati. Neophodno je razdvojiti navijače a bilo je i baklji i petardi", kazao je Vitalij Mutko, ruski ministar sporta.

Do sukoba ruskih i engleskih navijača došlo je i prije utakmice. Desetero ljudi je povrijeđeno, dvadesetak ih je uhapšeno a jedan engleski navijač se bori za život nakon što je doživio srčani udar.

Šef lokalne policije Laurent Nunez je kazao kako probleme izaziva gotovo 300 Engleza i 150 Rusa
Prijavi grešku


Komentari (154)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...