Kvalifikacije za EP
0

Rutinska pobjeda Hrvatske nad Maltom

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Niko Kranjčar predvodio je s dva pogotka i jednom asistencijom hrvatsku nogometnu reprezentaciju do rutinske pobjede nad Maltom s 3-0 u kvalifikacijskoj F skupini za odlazak na Europsko prvenstvo.

Tottenhamov 26-godišnji igrač u svom londonskom klubu gotovo da uopće i ne igra ove sezone, ali je zato u velikoj formi u reprezentativnom dresu.

Odigrao je Kranjčar još jednu odličnu utakmicu za Hrvatsku, jednostavno se učinkom izdvojio iznad svih ostalih igrača.

Kranjčar je prvi gol na utakmici zabio u 18. minuti. Prihvatio je jednu odbijenu loptu, prošao je kraj svog čuvara kao da ga nema, a onda je s ruba kaznenog prostora, iskosa s desne strane, zabio u suprotni ugao.

U 42. minuti, Kranjčar je zabio i drugi gol na utakmici, četvrti u zadnje četiri utakmice za Hrvatsku, a ukupno 15. u svom 61. nastupu za ''kockaste''.

Pucao je sa slične pozicije kao i prilikom prvog gola, samo što je bio koji metar unutar kaznenog prostora. Odlučio se šutirati pod gredu, a lopta je dotaknula jednog malteškog igrača, malo promijenila smjer i završila u mreži.

Nakon dva pogotka, Kranjčar je u 81. minuti upisao i asistenciju. Nabacio je s lijeve strane, a Nikola Kalinić je udarcem glavom postavio konačnih 3-0.

Hrvatska je mogla i uvjerljivije pobijediti, imala je i neiskorištenih prilika ili situacija za gol, spomenimo samo Modrićevu stativu u prvom poluvremenu nakon udarca iz daljine.

Hrvatska je imala 59 posto posjeda lopte, te je uputila 8 udaraca u okvir suparničkog gola, a skromni gosti iz Malte u okvir Runjinog gola nisu zapucali niti jednom.

Hrvatska je ovom pobjedom preuzela vodstvo na tabeli s 10 bodova, dva više od Grčke na drugom mjestu. Sada reprezentacije u grupi imaju po četiri odigrane utakmice. Malta je posljednja bez bodova.

U srijedu je odigrana još samo jedna kvalifikacijska utakmica, u sklopu E grupe. Nakon tri poraza u nizu, Finska je došla do prvih bodova svladavši u Helsinikiju San Marino s 8-0. Trostruki strijelac za Fince bio je Forssell, a spomenimo da je jedan pogodak postigao i 39-godišnji veteran Jari Litmanen.