Kvalifikacije za EP
0

Grci izborili bod u Zagrebu

Totalsport
Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je neodlučeno 0-0 protiv Grčke u drugom kvalifikacijskom dvoboju za Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Izabranici Slavena Bilića nisu uspjeli srušiti grčki bunker na stadionu u Maksimiru i nakon dvije utakmice u grupi F imaju četiri boda, jednako kao i Izrael koji je istim rezultatom (0-0) izborio remi u Gruziji.

U odnosu na utakmicu u Latviji u kojoj je Hrvatska prošle sedmice slavila s 3-0, Bilić je napravio dvije promjene u početnom sastavu. Umjesto Eduarda je zaigrao oporavljeni Luka Modrić, dok je Ivana Rakitića zamijenio Danijel Pranjić.

Iako su imali veći posjed lopte, hrvatski nogometaši nisu u prvom poluvremenu imali pravih prilika.

Osim solidnih pokušaja Luke Modrića i Nike Kranjčara, malo su toga gledatelji mogli zapamtiti. Štoviše, najbolju je priliku imao Georgios Samaras u 19. minuti, ali je lopta koju je uputio s vrha šesnaesterca završila nekoliko centimetara pored gola.

Na početku nastavka je Nikica Jelavić zamijenio Mladena Petrića, naknadno je ušao i Rakitić umjesto Ognjena Vukojevića, a na kraju i Eduardo umjesto Ivice Olića. Hrvatska je zaigrala znatno odlučnije, Jelavić je čak u 47. minuti zatresao mrežu, ali je pogodak poništen zbog zaleđa.

Rakitić je u 59. minuti snažno opalio s 20-ak metara, ali je lopta otišla pored stative. Okupacija grčkog gola nije prestajala, ali nijedna lopta nije htjela preko crte. Najbolju je priliku cijelog ogleda imao Eduardo u trećoj minuti sudijske nadoknade. Loptu mu je glavom spustio Pranjić, ali hrvatski Brazilac na pet metara nije dobro reagirao i pogodio je Sokratisa Papastathopoulosa.

Desetak minuta ranije u kaznenom je prostoru pao Pranjić, hrvatski reprezentativci su tražili jedanaesterac, ali sudija nije reagirao. 

Kvalifikacije za Evropsko nogometno prvenstvo 2012. godine, 2. kolo:

Grupa F

Hrvatska – Grčka 0-0 Gruzija – Izrael 0-0 Malta – Latvija 0-2 (Gorkšs 42, Verpakovskis 85)

Redoslijed: 1. Hrvatska 4, 2. Izrael 4, 3. Latvija 3, 4. Gruzija 2, 5. Grčka 2, 6. Malta 0