Nogomet
8

Rutinska pobjeda Bayerna protiv Darmstadta, Ingolstadt savladao Bremen

Piše: D. B.
Dormstadt - Bayern (Foto: EPA)
U 5. kolu njemačke Bundeslige u terminu od 15:30 sati odigrano je pet susreta. Ingolstadt je pobijedio Bremen, Bayern ekipu Darmstadta, Koeln Borussiju M'Gladbach, Wolfsburg Herhu, dok su HSV i Frankfurt odigrali bez golova.

Bremen - Ingolstadt 0:1

U prvom poluvremenu utakmice između Bremena i Ingolstadta golova nije bilo, a mogu se izdvojiti samo dvije prilike, po jedna na obje strane. Werderovom nogometašu Finu Bartelsu je u 13. minuti udarac odbranio golman Ramazan Ozcan, dok je čuvar mreže domaćih Felix Wiedwald bio uspješniji od igrača Stefana Lexa u 18. minuti susreta.

U drugom dijelu igre je Ingolstadt imao tri dobre prilike. Dva puta je neuspješan bio Groß, a više sreće nije imao ni Morales. Upornost gostiju se isplatila u 93. minuti. Hartmann je pogodio iz penala i donio Ingolstadtu sva tri boda. Treba reći da je u samom finišu Bremenov Bargfrede dobio crveni karton.

Darmstadt - Bayern 0:3

Bayern je zaprijeti preko Vidala koji je u 11. minuti šutirao neprecizno. Isti igrač se u novoj prilici našao devet minuta kasnije i ovog puta je bio precizan te je pogodio mrežu Darmstadta za 1:0. Asistent je bio Rafinha.

Igrala se 24. minuta kada je prema golu Bayerna šutirao Stroh-Engel, a potom dobro intervenisao gostujući golman Neuer. U 32. minuti je pokušao Heller, no, lopta je prošla pored stative. Minimalnim vodstvom Bayerna je završeno prvo poluvrijeme.

Bayern je svoje vodstvo na 2:0 povisio u 64. minuti golom Comana. Minut kasnije je za 3:0 pogodio Rode. Bio je to koačan rezultat ove utakmice.

HSV - Frankfurt 0:0

Nakon povrede se u ekipu HSV-a vratio bh. reprezentativac Emir Spahić i zauzeo svoje mjesto u odbrani na utakmici protiv Frankfurta. Domaći su imali dvije prilike preko Djouroua u 18. i Hunta u 23. minuti, pa je prvo poluvrijeme završeno bez golova.

U drugom poluvremenu je jedinu pravu priliku za HSV propustio Iličević u 49. minuti, a na drugoj strani su neprecizni bili Reinartz u 50. i Seferović u 58. minuti. Rezultat se do kraja utakmice nije mijenjao, ostalo je 0:0.

Spahić je odigrao svih 90 minuta za HSV.

Koeln - Borussia M'Gladbach 1:0

Iz prvog poluvremena utakmice Koelna i Borussije M'Gladbach se može izdvojiti samo šansa domaćih, odnosno Bittencourta, čiji je udarac u 18. minuti odbranio golman gostiju Sommer. U drugom poluvremenu je poveo Koeln, tačnije, u 64. minuti je pogodio Modeste savladavši Sommera udarcem glavom. Njegov gol je bio dovoljan za pobjedu Koelna.

Wolfsburg - Hertha 2:0

Bh. reprezentativac Vedad Ibišević je bio starter u ekipi Herte na današnjem teškom gostovanju kod Wolfsburga. Najbolju priliku u prvom dijeli igre imali su gosti. Cigerici je šutirao s ruba šesnaesterca, ali se odličnom odbranom istakao golman Herthe Benaglio. Prvo poluvrijeme je završeno rezultatom 0:0.

Slavlje domaćih navijača uslijedilo je u 76. minuti kada je za vodstvo Wolfsburga pogodio Dost. Isti je igrač postavio konačnih 2:0 golom iz penala u 88. minuti utakmice.

Ibišević je odigrao cijelu utakmicu za Herthu.

Tabela:

  1. Bayern 15
  2. Dortumnd 12 (-1)
  3. Wolfsburg 11
  4. Koeln 10
  5. Ingolstadt 10
  6. Mainz 9
  7. Frankfurt 8
  8. Schalke 7 (-1)
  9. Bremen 7
  10. HSV 7
  11. Hertha 7
  12. Darmstadt 6
  13. Leverkusen 6 (-1)
  14. Augsburg 1 (-1)
  15. Hannover 1 (-1)
  16. Hoffenheim 1
  17. Stuttgart 0 (-1)
  18. Borussia M'Gladbach 0