Navijači bez straha
139

Ruski huligani poštuju dogovor: Prvenstvo bez incidenata, Putin za sada obavio posao

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Ruski huligani, koji su prije početka Svjetskog prvenstva budili veliki strah u svakom navijaču koji je planirao put na Mundijal, u potpunosti su ostali u sjeni prvih sedam dana smotre najboljih, a najzaslužniji za to je predsjednik Vladimir Putin.

Prema pisanju engleskih medija, a prema saznanjima do kojih su došli u Rusiji, Putin je natjerao od ranije poznate huligane da potpišu sporazum od tome da će poštedjeti strane navijače tokom Svjetskog prvenstva u nogometu.

Ruski huligani poznati su kao jedni od najbrutalnijih na svijetu, a primjera radi, oni su na Evropskom prvenstvu 2016. godine u Francuskoj brutalno pretukli engleske navijače. Nakon sedam dana prvenstva u Rusiji ruski huligani nisu napravili nijedan incident.

"Upozorili su sve koji mogu nešto organizovati. Od huligana su uzimali izjave i tražili obećanja da ne planiraju organizovati ili raditi bilo šta tokom Mundijala. Ozbiljan posao je urađen. Znam ljude koji su potpisali ove papire", prenio je razgovor s ruskim izvorom britanski list Miror.

Od početka prvenstva desilo se tek nekoliko manjih incidenata, a ono najbitnije, ruski huligani ispoštovali su ranije potpisan dogovor. Tako će, nadamo se, i ostati.