Konačan izbor
8

Rusi objavili spisak reprezentativaca za Svjetsko prvenstvo

Klix.ba
Nogometna reprezentacija Rusije
Nogometna reprezentacija Rusije
Selektor nogometne reprezentacije Rusije Stanislav Čerčesov objavio je konačan spisak igrača koji će nastupiti na Svjetskom prvenstvu u ovoj zemlji.

Na spisku se nalaze ruska 23 reprezentativca, a to su:

- golmani: Igor Akinfejev (CSKA Moskva), Vladimir Gabulov (Club Brugge), Andrej Lunev (Zenit).

- defanzivci: Vladimir Granat (Rubin), Sergej Ignaševič (CSKA Moskva), Fjodor Kudrašov (Rubin), Ilja Kutepov (Spartak Moskva), Andrej Semjonov (Ahmat), Igor Smoljnikov (Zenit), Mario Fernandes (CSKA Moskva),

- vezni red: Juri Žirkov (Zenit), Roman Zobnin (Spartak Moskva), Juri Gazinski (Krasnodar), Alan Dzagoev (CSKA Moskva), Aleksander Jerokin (Zenit), Daler Kuzjaev (Zenit), Anton Mirančuk (Lokomotiva Moskva), Aleksander Samedov (Spartak Moskva), Denis Čerišev (Villarreal), Aleksander Golovin (CSKA Moskva),

- napadači: Artjom Dzjuba (Arsenal Tula), Aleksej Mirančuk (Lokomotiva Moskva), Fjodor Smolov (Krasnodar).

Samo dvojica ruskih reprezentativaca ne igraju u svojoj zemlji, a to su Čerišev iz Villarreala i Gabulov iz Club Bruggea.

Povrijeđenog Ruslana Kambolova zamijenio je tridesetdevetogodišnji Sergej Ignaševič.

Aleksej i Anton Mirančuk će postati prvi blizanci koji će nastupiti na SP nakon Philipa i Davida Degena, koji su bili u dresu Švicarske na SP u Njemačkoj 2006. godine.

Rusija na otvaranju Mundijala 14. juna igra protiv Saudijske Arabije, a nakon toga će u Grupi A odmjeriti snage s Egiptom i Urugvajem.