Već slave
0

Rumunski mediji oduzeli bodove našoj reprezentaciji

Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Rumunski mediji posljednjih dana pomno su pratili situaciju u BiH i čak s nestrpljenjem očekivali Skupštinu Nogometnog/Fudbalskog Saveza BiH. Delegati su odbili Statut, očekuje se zvanična odluka FIFA-e i UEFA-e o suspenziji našeg Saveza, a Rumuni slave jer na taj način ostaju u "igri" za kvalifikacije na Evropsko prvenstvo 2012.

Bosna i Hercegovina savladala je u subotu na Bilinom polju selekciju Rumunije rezultatom 2:1. Porazom, Rumuni su izgubili svaku nadu da će 2012. godine zaigrati u Ukrajini i Poljskoj i, izgleda da su, sve nade položili u to da će bh. Savez biti suspendovan.

Na današnjoj sjednici Delegati Skupštine N/FS BiH odbili su usvajanje novog Statuta i sada se očekuje zvanična odluka FIFA-e i UEFA-e o suspenziji našeg Saveza. Navodno, FIFA i UEFA će se oglasiti 1. aprila.

Rumuni su sa slavljem dočekali vijest da Nogometni/Fudbalski Savez BiH nije usvojio Statut i pojedini njihovi mediji već su oduzeli bodove našoj reprezentaciji. Tako je rumunski Libertatea.ro u tekstu o današnjim dešavanjima u hotelu Holiday Inn, gdje je održana Skupština Saveza, napisao i kako će izgledati tabela grupe D, kvalifikacija za EP 2012., kada FIFA i UEFA suspenduju Savez.

BiH se na tabeli nalazi na posljednjem mjestu sa 0 umjesto sa 7 bodova.

Ali, Rumuni se prije vremena raduju. Najave su da će uskoro biti formirana prinudna uprava N/F Saveza BiH, a do juna, kada bh. selekcija igra u Rumuniji, mnogo toga se može dogoditi.