Bayern
0

Rummenigge: Nema prodaje, idemo u šoping

Totalsport
Karl-Heinz Rummenigge
Karl-Heinz Rummenigge
Arjen Robben i Franck Ribbery, dvojica napadački orijentisana nogometaša minhenskog Bayerna, ostat će u klubu i sljedeće sezone neovisno o tome izbore li Bavarci Ligu prvaka.

"Garantujem njihov ostanak. I ne samo njihov, nijedan od ključnih igrača neće napustiti klub na ljeto", tvrdi izvršni predsjednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge.

Bayernu prestižno evropsko klupsko nogometno takmičenje u ovom trenutku izmiče. Četvrtoplasirani su klub na tabeli, a to mjesto u poretku bundesligaških klubova vodi u Evropsku ligu.

Robben je, podsjetimo, nedavno izjavio da bi za klub gore bilo takmičiti se u tom takmičenju nego ne igrati u Evropi uopće. Inače, 27-godišnji Holanđanin je za četiri kluba do sada sakupio 52 nastupa u Ligi prvaka, a za Bavarce je ugovorno vezan do 2013. godine.

Dvije sezone duži ugovor ima Francuz Ribery koji također ne "gori" od želje da igra u Evropskoj ligi.

Neovisno o evropskom takmičenju u kojem će Bayern igrati nadolazeće sezone, klupska politika uvjetuje dovođenje pojačanja.

"Takmičenje ne diktiraju koga ćemo dovesti. Kada smo 2007. godine igrali Kup UEFA-e doveli smo Riberyja, Lucu Tonija, Miroslava Klosea i Hamita Altintopa. Jedno je sigurno: kupovat ćemo", zaključio je Rummenigge.