Karl-Heinz Rummenigge
0

"Robben nema namjeru napustiti Bayern"

Totalsport
Karl-Heinz Rummenigge
Karl-Heinz Rummenigge
Izvršni predsjednik nogometnog kluba Bayern Karl-Heinz Rummenigge kaže da su glasine o prelasku holandskog krilnog napadača Arjena Robbena u AC Milan ''smiješne i neutemeljene''.

Nakon što se Bayern porazom u Münchenu 3-2 i eliminacijom od branitelja naslova Intera oprostio od Lige prvaka u osmini finala, sam Robben je istaknuo:

"Ne mogu zamisliti igranje u Evropskoj ligi. To je najgore što nam se može dogoditi, bilo bi bolje da to takmičenje ni ne igramo. Osvojiti ga ne bi mi ništa značilo. Zato priželjkujem nastup u Ligi prvaka što ćemo, siguran sam, i ostvariti.

Samo prve dvije ekipe idu direktno u Ligu prvaka, a trećeplasirani sastav Bundeslige u kvalifikacije za to takmičenje. Bayern je trenutno tek na četvrtom mjestu. Za drugim Bayerom zaostaje sedam, a za trećim Hannoverom dva boda.

Robben je nakon poraza od Intera izrazio veliko razočaranje. Čak je kritikovao svoje saigrače, napjviše one iz odbrambenog reda. Mediji su ga povezali s prelaskom u Milan, čiji je član njegov sunarodnjak i donedavni klupski suigrač u Bayernu Mark van Bommel.

Karl-Heinz Rummenigge je energično demantirao priču.

"Te su glasine potpuno neutemeljene. Arjen zna koliko je ovo veliki, ozbiljan i kvalitetan klub. Mogao se u to najbolje uvjeriti u periodu dok je bio povrijeđen šest mjeseci. Razgovarao sam s njim, ova priča je potpuno smiješna i pretjerana. Arjen ne namjerava napustiti Bayern", kaže Rummenigge.

Inače, Robben ima ugovor s Bayernom do 2013. godine.