Šef Bavaraca
6

Rummenigge komentarisao svađu Salihamidžića i Flicka, tvrdi da trener Bayerna ostaje

H. H.
Nesuglasice između Flicka i Salihamidžića traju već duže vrijeme (Foto:Twitter)
Nesuglasice između Flicka i Salihamidžića traju već duže vrijeme (Foto:Twitter)
Predsjednik Izvršnog odbora Bayerna Karl-Heinz Rummenigge (65) prokomentarisao je tenzije i nedavnu svađu između sportskog direktora Hasana Salihamidžića (44) i trenera Hansi Flicka (56).
Bio je vrlo slikovit, objasnivši da ono što se dešava iza zatvorenih vrata tu i ostaje.

"Ovo zovem porodičnim poslovima. I u tom pogledu ne moramo nužno nadmašiti kraljevsku porodicu u Engleskoj", rekao je Rummenigge u intervjuu za "Welt am Sonntag", istakavši da svi trebaju raditi u korist Bayerna.

"Sve što se događa u porodici mora ostati u porodici. I upravo su se tako ponašali. Mislim da je divno što su se njih dvoje međusobno složili i prekinuli s polemikom, baš kako priliči Bayernu", kazao je nekadašnji legendarni nogometaš.

Rummenigge je također jasno stavio do znanja da minhenski tim planira zadržati trenera Hansija Flicka, uprkos špekulacijama da bi mogao naslijediti Joachima Löwa na klupi reprezentacije Njemačke nakon Evropskog prvenstva.

"Rekao sam mu da smo vrlo sretni s njim i da želimo završiti ono što smo ugovorili. Ovo sam Hansiju kazao u neformalnom razgovoru i primio je to vrlo profesionalno", objasnio je Rummenigge.